Cercles de Conversa


Cercles de conversa per elles.

Arran de fer intervenció a nivell familiar amb mares dels nostres usuaris amb el projecte “Mirades de dona”, se’ns va fer evident que un dels grans handicaps que tenen per poder exercir plenament les seves funcions de mare, era la seva desconeixença de la llengua catalana i la incapacitat de comunicar-se amb els diferents agents comunitaris.
Així doncs, se'ns presenta l'oportunitat i el repte d’engegar un programa d’alfabetització. Són molts els dubtes que se’ns plantegen: quin idioma treballarem, com estructurarem les sessions, quins són els coneixements bàsics, com aconseguirem motivar a les usuàries, i sobretot com ens respondran...
El que sí tenim clar és objectiu primordial, pretenem que les alumnes assoleixin uns nivells mínims de comprensió i d’expressió oral, a fi i efecte que puguin començar a afrontar per si soles les situacions més quotidianes en les que es poden trobar. En aquest sentit s’emfatitza molt el treball per tasques o situacions comunes seguint una metodologia basada en la pràctica oral, una alta participació i una constant relació entre les alumnes. 

Després de molt llegir, i sent conscients que no som professionals experts en tècniques d’alfabetització, hem decidit basar la nostra intervenció fent una adaptació de la “Guia per als Cercles de Conversa” del Pla de Formació de Salt. 

Esmorzar fi de curs 2013-14


Estem pendents de fer una reunió amb totes les mares i poder pactar entre totes quin serà el funcionament del nou curs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada